کد خبر 859418
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۲
تصاویر زیبا از برداشت برگ سبز چای

طی سال‌های اخیر، واردات گسترده، ذائقه مردم را به مصرف چای‌خارجی سوق داده و این در حالی است که چای ایرانی یکی از مرغوب‌ترین چای‌های دنیاست.

به گزارش مشرق، چای یکی از پر مصرف ترین محصولات کشاورزی در کشور ماست، مصرف سرانه این محصول حدود ۱.۴ کیلوگرم و کل مصرف چای در کشور بین ۱۰۵ تا ۱۱۰ هزارتن است.

به گفته مسئولان حدود ۲۲ درصد نیاز کشور به چای از طریق تولید داخلی تامین می‌شود، واردات چای طی سالهای گذشته باعث شده ذائقه بسیاری از مردم به سوی چای های خارجی سوق یابد، این در حالی است که چای ایرانی از مرغوب ترین و باکیفیت ترین چای های تولیدی در دنیاست.

بیشتر بخوانید:

چگونه «ارز» از کشور خارج می‌شود؟

در همین زمینه محمدولی روزبهان، رئیس سازمان چای با اشاره به اینکه چای ایرانی تنها چای در جهان است که حتی یک گرم سم به آن زده نمی‌شود، گفت: مردم جهان برای سلامتی خود ارزش قائل‌اند و بحث باقی مانده سموم در گیاهان و مواد غذایی که استفاده می‌شود بسیار حائز اهمیت است.

روزبهان افزود: اشتباهی که باعث می شود بسیاری از مصرف کنندگان از مصرف چای ایرانی منصرف می‌شوند، آن است که انتظار غیر واقعی از چای دارند. بسیاری از چای‌هایی که مردم به عنوان محصول خارجی و اسانس دار استفاده می‌کنند کالاهای غیر استاندارد هستند.

وی اضافه کرد: متاسفانه از اسانس‌های غیراستاندارد که به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود، برای اسانس‌دار کردن چای استفاده می‌کنند در حالی‌که چای طبیعی نیاز به هیچ اسانسی ندارد و چای‌های باکیفیت ما به‌خوبی این مساله را نشان می‌دهند.

رئیس سازمان چای با اشاره به نامگذاری سال جاری به نام سال حمایت از کالای ایرانی ادامه داد: توصیه عمومی ما به مردم این است که به برند حساس باشند و هر برندی را انتخاب نکنند، سعی کنند بیشتر از چای‌های خوب ایرانی که تعدادشان نیز کم نیست، استفاده نمایند.

اسانس‌های غیرمجاز عامل عطر و رنگ بسیاری از چای‌ها

روزبهان با بیان اینکه مردم باید از چای انتظار واقعی داشته باشند، اضافه کرد: چای یک موجود زنده است و این موجود زنده اگر در آن از اسانس‌ها و رنگ‌های مجاز و استاندارد استفاده نشود، می‌تواند آثار مخربی بر جای بگذارد، ضمن اینکه پررنگ شدن  و معطر بودن چای در حد غیر متعارف مساله‌ای طبیعی نیست.

رئیس سازمان چای کشور اضافه کرد: متاسفانه به وفور اسانس‌های غیرمجاز وجود دارد که رنگ و عطر چای را افزایش می‌دهند و مصرف کننده تصور می‌کند از محصول با کیفیتی استفاده می کند. این در حالی است که هرگز به چای با کیفیت رنگ و عطر اضافه نمی‌کنند، چراکه این کالا خود دارای عطر و رنگ مطلوب است.

روزبهان با بیان اینکه رنگ چای ایرانی بعد از دم کردن سیاه نمی‌شود، گفت: در حالت عادی، وقتی چای ایرانی را دم می‌کنید، رنگ آن، علاوه بر کدر و مات شدن، شفافیت خود را از دست می‌دهد اما سیاه نمی‌شود ولی چایی که در آن از اسانس‌ها و رنگ‌های غیرمجاز استفاده شود، سیاه می‌شود، ضمن اینکه رنگ محصول با کیفیت در خودش است و ته نشین نمی‌شود و مزه آن نیز تا حدودی تلخ است.

وی افزود: تلخی چای ایرانی چندان زیاد نیست و مصرف کنندگان باید چای ایرانی را قدری بیشتر بگذارند تا دم بکشد.

صادرات چای ایرانی به امریکا و اروپا

روزبهان با اشاره به اینکه وقتی چای کیسه‌ای را در لیوان آب جوش قرار می‌دهید ظرف ۱۰ ثانیه آب رنگ می‌گیرد و پررنگ می‌شود، گفت: کدام رنگ است که بتواند در ۱۰ ثانیه آزاد شود؟ چای خوب، بسته به نوعی که استفاده می‌شود باید بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند تا رنگش آزاد شود و وقتی رنگش آزاد شد طبعا عطر آن نیز آزاد می‌شود.

وی با بیان اینکه نمی‌خواهم بگویم در همه چای‌های خارجی باقی‌مانده سموم وجود دارد، تصریح کرد: در مناطق چای‌کاری کشور سرمای زیر ۵ درجه سانتی گراد وجود دارد و هیچ یک از آفت‌های شناخته شده فعلی چای نمی‌توانند این سرما را تحمل کنند، ما فقط یک شپشک آردآلود ساحلی را داریم که آن را نیز با نوعی کفش دوزک کنترل می‌کنیم.

روزبهان ادامه داد: یکی از علل اینکه ما سالانه مقدار زیادی چای ایرانی را به اروپا و کشورهای دیگر صادر می‌کنیم، این است که باقی مانده سم در این محصول کم است یعنی اصلا وجود ندارد. ما فقط به چای تا حدودی کود می‌زنیم که آن هم بخاطر اینکه قیمت کود مقداری گران است اکثر چای‌کاران کمتر از حد مجاز از آن استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه ممکن است رنگ چای ایرانی مقداری کمرنگ‌تر باشد، افزود: این مساله را می‌توان با ترکیب چای‌های شکسته و قلم یا با پررنگ‌تر ریختن حل کرد. مهم این است که می‌دانید چایی که مصرف می‌کنید پرخاصیت است و ضرری برای سلامتی ندارد.

کاهش ۱۰ درصدی تولید برگ سبزچای بر اثرسرمازدگی/۱۳ میلیارد تومان از مطالبات چایکاران تسویه شد

براساس این گزارش دولت نیز طی سالهای اخیر تلاش کرده حمایت مناسبی را از چایکاران به عمل آورد و تولید این محصول را در کشور به میزان قابل قبولی برساند، هر چند که باغات چای نیز از گزند سرمای بهاره در امان نماندند و دچار خسارت شدند پیش بینی می شود امسال در صورت مناسب بودن شرایط جوی حدود ۱۱۰ تا  ۱۲۰ هزارتن برگ سبز چای در کشور تولید شود در همین زمینه گودرز خرداد پور، معاون بازاریابی و تنظیم بازار سازمان چای کشور با بیان اینکه چین اول برگ سبز چای از اول اردیبهشت ماه در کشور آغاز شده است، اظهارداشت: تاکنون ۷۵.۸ درصد برگ سبز درجه یک و ۲۴.۲ درصد برگ سبز درجه دو از تولیدکنندگان خریداری شده که ارزش آن بیش از ۹۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است.

وی افزود: از این میزان برگ سبز خریداری شده حدود ۹ هزار تن چای خشک استحصال شده است.

خردادپور با اشاره به اینکه امسال با سرمای دیررس بهاره مواجه بودیم، گفت: این سرما باعث یخ زدگی محصول و در نهایت کاهش حدود ۱۰ درصدی تولید شد.

وی اضافه کرد: چین اول معمولا تا پایان خردادماه ادامه دارد.

این مقام مسئول در سازمان چای کشور درباره اینکه پیش بینی می شود میزان تولید برگ سبزچای در سالجاری چه میزان باشد، افزود: همه چیز بستگی به شرایط جوی و اقلیمی دارد، اگر شرایط مطلوب و مناسب باشد پیش بینی می شود بین ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزارتن برگ سبزچای در کشور طی سالجاری تولید شود ضمن اینکه امسال ارتقا کیفیت محصول در دستور کار ما قرار دارد.

خردادپور افزود: سال گذشته میزان تولید برگ سبز چای حدود ۱۰۸ هزارتن بوده است.

معاون بازاریابی و تنظیم بازار سازمان چای کشور درباره اینکه تاکنون چه میزان از مطالبات چایکاران به حساب آنان واریز شده است؟، گفت: تاکنون بیش از ۱۳ میلیارد تومان به حساب چایکاران واریز شده است.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس